onsdag 6 januari 2010

Friluftsliv

Detta var inget liv. Inget liv värt att leva. Han ville göra det bättre. Ett bättre liv för alla. Ett friare liv.

Han trodde på det han gjorde. Trots att regeringen, LM, VO ,polisen och militären kallade honom egoist, extremist, ibland kallades till och med sådana som han för terrorist. Han tyckte inte han var något av det. Han ansåg att han var en frihetskämpe, en oterrorist, en som ville fred och frihet för alla.

Han klippte upp stängslet där det stod "Obehöriga äga ej tillträde" på en stor skylt.
Drog med sig sin packning. En livsfarlig packning med dödligt innehåll. Men denna gången skulle packningen ge liv, inte ta. Ge ett bättre liv.

På en skylt längre in stod det "Varning. Området minerat med laserminor" Han drog fram sin GPS-nav. Förstorade skärmen med en fingerdragning. Jämförde kartan med verkligheten.
"Hoppas nu alla minor är utsatta på rätt ställe" tänkte han samtidigt som han trippade vidare som värsta balettdansör.

På grund av de senaste hundra årens miljöförstöring hade jordens vatten- och luftresurser blivit mindre och mindre. Runt årsskiftet 2150 hade bristen nästan orsakat ett fjärde världskrig. År 2160 hade världsregeringen beslutat att beskatta luft och vatten. Skapat två myndigheter. Luftmyndigheten (LM) och Vattenorganisationen (VO). De första de beslutade var att förbjuda regn och otillåta lufttillverkning för eget bruk.
Nu var det vara företagsmagnater, IT-baroner och regeringspolitiker som fick tillgång på den bästa luften och renaste vattnet.
Samhällseliten kunde ibland till och med bada i vatten. Hade han hört. Inte för att han trodde på det, men ryktena gick om vattenslöseri i samband med personlig hygien. Lyxkonsumtion. Att vissa badade i stora kar med vatten. Inte använde rengöringsservetter som alla andra.

Framme vid de tre höga luftbehållarna med LM´s välkända emblem placerade han sin dödliga last. Apterade laddningsanordningen. Han tittade på klockan och ställde in den korrekt detonationstidpunkten. Aktionen skulle samordnas på tusentals platser över världen. Det var viktigt att allt skedde samtidigt.

Han vände tillbaka samma väg han kommit. Lycklig i sinnet. Lycklig att han skulle gå till historien som en av dem som befriade världen. Gav alla tillgång till luft.
Fri luft till alla. Ett friluftsliv.

8 kommentarer:

Ann sa...

Skriv en bok! Den här storyn var spännande, intressant och speglar dessvärre kanske t.o.m en framtid.
Jag gillar ditt sätt att skriva...

marmoria sa...

Fniss!

Ann-Catrin sa...

Skrämmande men inte otänkbart framtidscenario. Bra språkbehandling.

Sofie B-C sa...

Skrämmande och rolig på samma gång -bra flyt i texten!

skimmer sa...

Ha Anders. sicken ide du fick! gillade det jättemycket, en framtidsvision och en bra utförd bildrik ide. man vill läsa mer..
ja som tant G skrev, skriv en bok.

Anitha Östlund Meijer sa...

Vilken fantasirik text du fixat till!
Håller med de andra...skriv en bok!

Margareta sa...

En riktig science fiction! Jag håller med: fri luft åt alla!

Ettie sa...

Riktigt spännande och en driven berättelse, liksom de andra puffarna jag läst. Fortsätt så!