onsdag 3 mars 2010

Attraktion

Skor, skor skor. Ursula kände nästa en sexuell attraktion till skor. Hon älskade skor. Skor var det första hon tog på sig på morgonen och det sista hon tog av sig när hon gick till sängs, om hon nu tog av dem överhuvudtaget.

Höga klackar, låga klackar. Mocka eller läder. Röda, svarta, vita till och med blå. Hon älskade att köpa. Älskade att shoppa. Kolla nyheter. Pröva. Känna. Bedömma. Längta. Planera vilken outfit som skulle passa till. Vilken klänning, vilken dräkt eller bara långa slanka jeans.
Hela hennes garderoben var full av lådor och kartonger. Alla innehållande skor av alla de slag.

Att jobba på Chic skulle vara en önskedröm som gick i uppfyllelse.
Som att jobba på dagis för en pedofil, på ett spelföretag för en datanörd, eller som polis för en sadist, tyckte Ulrik.

Just nu ångrade hon dock sitt val av skor. Högklackat var inte så lämpligt om man tvingades stå still och trampa i en hiss. När det väl var hennes tur att sätta sig ner så masserade Ursula sina smärtande och svullna vader. Hon skulle valt mer fotriktiga och avlastande Scholl tofflor. Men vem kunde anat den situation hon hamnat i. Ingen!

Vid dörren ser hon den asiatiska flickan viska med den flintskalliga gubben med militärkängorna. Efter varje viskning knackar gubben något slags meddelande mot hissdörren. Ulrik känner igen knackningarna som Morse-kod. Han kan inte riktigt utläsa innehållet men med sitt fotografiska minne kommer han ihåg sekvenserna. Han sparar dem i sitt minne, så som en dator lagrar ettor och nollor på en hårddisk.

Helt plötsligt drar flickan upp en pistol ur sin ryggsäck. Ulrik känner igen den som en Walher PPK med ljuddämpare. Gubben ser förvånad ut, men verkar inse att han fått veta något han inte borde. Lite som ett barn med ringrarna i en godisskål. Information som inte var menat för hans öron. Ögonen uttrycker förvåning. Näsborrarna vidgas.

Ur mynningen hörs en tyst puff och en röd prick expanderar i mannens panna och en röd rännil rinner nerför hissdörren.

3 kommentarer:

marmoria sa...

Men hallå! Är det inte mörkt i hissen? Och är Ulrik och Ursula samma person? Och ställer jag dumma frågor?

Anders sa...

Finns inga dumma frågor, bara dumma svar.

Ja Ulrik och Ursula är samma person. Läs under "Glamour" i februari.

Bra påpekande om mörkret. Tänkte mig väl att någons mobil lyste upp utrymmet lite. Har kanske inte varit tillräckligt tydlig i den frågan.

Anitha Östlund Meijer sa...

Spännande!
Jag skrattade när jag läste om skorna. Jag är nämligen likadan och har alltid älskat skor, eller allrahelst stövlar och kängor.
När jag skall använda dem vet jag inte, men de finns där som små smycken på rad i min garderob.