tisdag 29 december 2009

Den som bestämmer

Bilens ljuskäglor reflekterades av glasdörrarna på innenattklubben "Spy Bar". Kön för vanligt folk utanför entrén ringlade sig runt kvarteret. VIP-kön från andra hållet var ungefär hälften så lång. Rizz visste att det inte var fullt inne på nattklubben. Han visste att vakterna bara byggde upp kön för att öka förväntningarna hos de som stod utanför. Hos dem som nekades komma in. Hos dem som bara åkte förbi och längtade. Längtade efter sin plats i kändisvärlden.

Frågan var hur fan de hade kunnat neka honom. Han var inte vilken nolla som helst. Ingen jävla svenne. Han hade ju VIP-kort. Han var en av stammisarna. Han la minst tusen spänn per kväll på den här syltan. Men nu hade han fått stå där med vaktens öppna handflata i ansiktet. Fått stå där med skammen medan de rika bratsen och de blonda brudarna gled förbi med ett lismande leende.

Rizz satt i sin BMW mittemot ingången. På andra sidan Stureplan. Hans blick följde den ena av vakterna. Den blonda kroppsbyggar vaktchefen. Miffot!! Han skulle få ångra sig. Ångra att han stoppat just honom. Hans högra hand tog tag i nyckeln och stängde av bilmotorn. Hans vänsterhand greppade runt kolven som låg i jackfickan. Fingrarna smekte det kalla stålet längs pipan. Maktens kalla stål.

Han la upp fyra linjer av det vita pulvret på spegeln. Drog in en lina och skickade resten bakåt i bilen. Hans crew tog tacksamt emot. Själv kände han att det var nästan för mycket av det goda. Hade svårt att tänka klart. Han brukade inte ta tre näsor på en kväll. Brukade räcka med en. Men i kväll behövde hjärnan vara extra speedad. Spegelns rundvandring slutade hos Carlos som satt jämte honom i framsätet.

- Ok Black Boyz !! Då kör vi.
Rizz vände sig mot det andra. De tog på sig skidluvorna där endast deras ögon syntes. BMWns fyra bildörrarna öppnades samtidigt. De tog fem steg mot entrén och höjde sina vapen mot glasdörrarna.

"Nu skulle de få se vem det är som som bestämmer" var det sista som Rizz tänkte innan kulornas rikoschetter virvlade runt i människomassan.

4 kommentarer:

malix sa...

skit bra lite tidigt för mig ännu att läsa men så djäkla trovärdigt bra. de tre linorna var bestämmande här.

Anitha Östlund Meijer sa...

Som vanligt jättebra!
Får lite vibbar från stureplansmorden och känner kalla kårar krypa upp mot huvudet.

Ann sa...

..jäklar vad spännande! Vilket driv! I will be back!

Charlotta sa...

Trovärdigt. Men fy så vedervärdigt.