söndag 22 november 2009

Att falla

Omgivningarna stod still, men han föll. Hela hans världen rasade. Hans liv föll i spillror. Var det värt det ? Nu hade han t.o.m. blivit misstänkt i en mordutredning. Den där förbannade ekopolisen. Dragan hade ju lämnat en mapp med den informationen han hade efterfrågat. Dragan hade garanterat att det var allt. Därmed borde saken vara avklard. Ärendet avslutat.
Men tydligen inte. Den där eländiga ekopolisen var tvungen att pressa honom på pengar. Hade tydligen kopierat materialet. Det var inte bra. Rent av livsfarligt. Inte bara för Maximilian tydligen. Nu var även den där Johan Sigurdsson död och han var kallad till förhör. Misstänkt. Dessutom hade allt läckt ut till pressen.

"Fastighetskungen Maximilian Översjö misstänkt för mord. Utredningen av hans skattebrott misstänks vara orsaken. Den dödade var en av de poliser som deltog i utredningen" hade det stått att läsa i tidningarna. Men Maximilian var inte så orolig över vad pressen hade att säga. Han var inte heller orolig över att polisen hade en läcka i sin organisation.
Han var livrädd för att de agerat så snabbt. För det var väl de som låg bakom?

Och visst de hade träffats. Han och Johan. Sent på kvällen hade den där Johan knackat på hans rumsdörr. Kommit in och spelat överlägsen. Full var han också. Luktade rökig maltwiskey. Tydligen spelade han poker i sviten.Och han var i behov av mer pengar. Hans pengar.
- Vad kan du ge för garantier, hade han frågat.
Ekoprasiten hade bara lett.
- Det får inga. Du kan bara hoppas att detta inte kommer ut. Då blir det inte lätt för dig, uttryckte den onyktre och lutande sig mot dörren med handen mot dörrkarmen.
Då hade han tydligen läst vad som stod i mappen, insåg den fd fastighetsmagnaten. Det var inte bra. Hans egna fall utför skulle eskalera i hastighet.
- Hundra tusen blir bra som en första avbetalning, sluddrade Johan.

När ekoutredaren vinglande lämnat rummet, glatt leende, hundratusen rikare ,loggade Maximilian in på sin bärbara dator. Det gick inte att vänta längre. Dragans hjälp hade inte löst problemet. Han behövde komma in kontakt med de andra namnen som stod med i mappen. De behövde veta. De behövde vidta åtgärder. Sopa igen spår.

Och nu ångrade han att han kontaktat dem.

Inga kommentarer: