söndag 15 november 2009

Något helt

Det apelsinfärgade skenet rör sig över instrumentbrädan i takt med att hjulen slår över betongskarvarna. Rizz beundrar Köpenhamns nightline från bron och Malmös stolthet, Turning Torso, vrider sig som en korkskruv i bakgrunden. Under Rizz´s högerarm ligger Angelica hopkrupen med benen uppdragna under hakan. Hon har äntligen lyckats somna.Hans vänsterarm vilar stadigt på ratten. De bägge tvillingarna, som sitter tryggt i sina barnstolar, hade somnat så fort bilen börjat rulla. De bara älskar att åka bil.
Den digitala hastighetsmätaren visar på en marschfart på nittiofem kilometer i timmen. Rizz är nogrann med att inte köra för mycket över hastighetsbegränsningen även om han egentligen har bråttom. Han vill inte fastna i en hastighetskontroll eller på en hastighetskamera på deras väg söderut.

Efter att hämtat Angelica och barnen på deras gömställe hade de åkt direkt hem till lägenheten i Angered och packat varsin resväska. Han måste bli hel i sitt liv, hade han förklarat. Det går inte att vara en seriös familjefar och samtidigt vara brottsling. Hur skulle det se ut om barnen skulle bli tvingade att umgås med sin far genom ett galler? Och han kunde inte riskera sin familjs säkerhet en gång till. Han hade bestämt sig för att lägga av.
Han hade sett Angelicas lyckliga ögon när han meddelade henne sitt beslut och att de skulle försöka ta sig till hans bror i Amsterdam. Brodern drev en mindre bilverkstad och han skulle säkert kunna hjälpa dem med att sälja Hummern. Då skulle de få pengar till att resa vidare till ett land där ingen kände igen honom eller dem. Han kunde alltid börja arbeta som krogvakt eller väktare igen.
Däremot berättade han inget om att han skjutit Millo eller att han placerat skjutvapnet hos Dragan. Dessutom hade han tömt alla Millos gömställen på kontanter. Så i en träningsväska i bagaget ligger tvåhundratusen i kontanter.Ett lagom stort startkapital.
Hans plan var att de skulla befinna sig långt från Göteborg och Sverige när Dragan skulle få tid till att fundera över var han hade tagit vägen. Planen var att starta om från början. Något helt nytt

1 kommentar:

Jenny G sa...

Spännande!
Du har på något sätt lyckats väcka sympati för Rizz även om han ju egentligen är en bad guy.