måndag 16 november 2009

Under

Under strålkastarljuset satt de tre männen och svettades. Nja inte alla tre förresten. Den välklädde till vänster såg lika sval ut som en nyutslagen ros. Hans Armanikostym hade perfekt passform och den höga ullkvalitéen gjorde att tyget andades. Värmen och fukten dunstade från huden. Höll kroppen kall i alla situationer. Till skillnad från de andra två männen syntes inga svettfläckar under armarna på hans Van Hausen (button down) skjorta. Under bordsduken stack spetsarna på de special gjorda Church-skorna ut.

På bordet framför männen stod tre namnskyltar. Längst till vänster stod det "Zackarias Gyldenbielke" Framför de andra två stod "Klas Samuelsson" och "Göran Kronblom". Bara mannen i mitten var klädd i polisuniform. Kronblom hade som vanligt sina gabardinbyxor och en grå pullover. Framför de tre stod ett tiotal mikrofoner. SR, P3, SVT, 4, GP och TT. Alla stora nyhetsförmedlare var närvarande.

- Välkomna på denna presskonferens, sa mannen i mitten. Vi börjar direkt med era frågor.
Som vanligt tog TT´s journalist först till orda.
- Ni har gått ut med namnen på de två männen som har hittats döda. Johan Sigurdsson och Mihkail Milosevic. Kände de varandra?
- Nej. Det har vi inte någon anledning att tro. Klas lutade sig fram mot mikrofonerna när han svarade.
- Är deras död naturlig eller finns det någon misstanke om brott, fortsatte TT reportern.
- Obduktionerna är inte klara, men Mikhail Milosevic har blivit skjuten av ett grovkalibrigt vapen och vi antar att det inte är självmord. Angående Johan Sigurdsson så vet vi ännu inte dödsorsaken, men kroppen var illa tilltygad.
Nu viftade Aftonpostens skandalreporter längs bak i rummet.
- Det går rykten att ni anhållit Dragan Subutin. Är han inblandad i något av dödsfallen?
- Det kan jag tyvärr inte gå in på under påpående utredning, svarar Klas undvikande.
- Enligt rykten på gatan, så är Dragan inblandad i det mesta av den organiserade brottsligheten i Göteborg. Hur kommer det sig att han inte sitter inom lås och bom?
Zackarias Gyldenbielke spänner ögonen i mannen längst bak. Viftar med baksidan av vänsterhanden mot Klas, som för att säga: "Den här tar jag".
- Det kan så vara att ni på Aftonposten kan agera efter ryktesspridning, men vi på Polisen agerar bara på verklig fakta. Skulle det visa sig att Dragan Subutin är inblandad så kommer vi att få reda på detta.
SVTs reporter:
- Johan Sigurdsson hittades i Hotel Avalons takpool i anslutning till hotellets största svit. Har det framkommit hur han hamnade där ?
- Vi håller på att höra personalen på hotellet och andra eventuella ögonvittnen. Hur han hamnade under vattenytan vet vi ännu inte något om.
Britt-Marie Mattson på GP ställer sig upp i mitten av lokalen:
- Enligt uppgift så var Johan Sigurdsson ekobrottspolis och höll på att utreda den förra fastighetskungen Maximilian Översjös skattebrott. Har han något med Johan Sigurdssons död att göra? Eller är det något ni försöker sopa under mattan?
"Hur i helvete kan hon veta det" tänker Kronblom. "Det måste finnas en läcka"
Klas Samuelsson blir likblek i ansiktet. Zackarias Gyldenbielke förstår inte kollegornas oro eftersom att han som Stockholmare inte har någon aning om vem Maximilian Översjö är.
- Presskonferensen avslutas, säger Klas utan att svara på frågan från GPs stjärnreporter. Samtidigt som de reser sig för att gå ur lokalen ligger de under bombardemang av samtliga journalister. Frågorna haglar. Hukande klarar männen sig ut ur lokalen utan att besvara fler frågor.

2 kommentarer:

Jenny G sa...

Nu ligger du efter igen Anders!
Kom igen och skriv, om någon stackars själ som är skäligen misstänkt för att stjäla kanske ;-)

Anders sa...

Tack för idén.
men det får bli banan först.