torsdag 29 oktober 2009

29 oktober - Skrubbsår

29 oktober - Skrubbsår

Helt plötsligt hade han vaknat med en pistolmynning mot pannan. Hans första tanke var: ”Hur kom de in?” Förmodligen hade det inte varit svårt att hota eller muta vaktmästaren för att få tillgång till huvudnyckeln.
Innan han hunnit reagera hade han haft handbojor runt sina handleder. Blivit neddragen på golvet. Han hade inte kunnat avgöra hur många de var. Han kände den tunga doften av kloroform. Men det verkade inte vara ämnat för honom.Försent reagerade ryggmärgen. ANGELICA !! BARNEN !!!

De tre tunga människokroppar på hans bål, höfter och ben gjorde att han inte kunde röra sig. Han ålade sig som en orm men kom inte loss. Han kämpade som en galning. Hans skrik och rop hördes inte genom kudden som trycktes mot hans ansikte.
I bakgrunden hörde han att tvillingarna vaknade. Bägge grät. Vad gjorde Angelica? Hade de använt kloroformen på henne? Efter några få sekunder tystnade även pojkarna.

Han kände att trycket lättade och han var snabbt uppe på knä, men kom inte längre, förrän något hårt träffade honom i bakhuvudet. Han föll som en klubbad säl. På sin väg ner mot golvet slog han hakan i nattduksbordet.

Han vaknade. Allt var tyst. Rummet tomt. Hur lång tid hade det gått ?
Han kom upp på knä. Släpade sig till sittande på sängkanten.
Kände sig helt värdelös. Han hade inte ens kunnat försvara sin familj.
Hans blick fastnade på pappret som var fastnitat på sänggaveln:

Du är den enda som kommer honom tillräckligt nära.
Vill du se din familj igen så använder du denna Magnum.
D


Hans mod sjönk ytterligare. Han trodde inte det var sant. Säg den lycka som varar för evigt. Han såg det gigantiska vapnet på kudden. Han hade inget val. Hjärnan arbetade frenetiskt. Fingertopparna strök över skrubbsåret på hakan. Det kändes som skrubbsåret var det enda beviset/minnet han hade av sin kidnappade familj.

Inga kommentarer: