lördag 24 oktober 2009

24 oktober - En önskelista

Maja satt på Alexanders säng med knutna händer i sitt knä. Hans rum var det enda i lägenheten hon orkade städa. Inte för att det behövdes eftersom ingen bodde där. Rummet var precis som det varit när Alexander dog i våras. Inget var rört.
Hon såg sig omkring. Hans gitarr ovanför sängen. Planschen på Iron Maiden. Datorn. TVn.
La hon sig ner på kudden kunde hon t.o.m. känna hans lukt. Han kändes alltid mest närvarande i sitt rum. Hon blundade och låtsades att han inte var död. Det funkade ett tag. Men sedan kom verkligheten i fatt henne.

Undrar om rummet återigen skulle fyllas med liv ? Undra om Kristian skulle nappa på hennes förslag? Det hade låtit underligt först. Hon hade mest sagt det för att han skulle neka hennes förslag att låna honom pengarna, men ju mer hon funderade ju riktigare kändes det. Hon ville få reda på mer om hans relation med Alexander. Detta kändes som ett rätt sätt.

Rakt framför henne stod Alexanders skrivbord och ovanför den hängde hans anslagstavla. Hennes blick fastnade på Alexanders önskelista från förra julen. Som skulle bli deras sista, men det var också den första på många år de firat tillsammans. Förra julen hade han nämligen fått permission från behandlingshemmet.

Alexanders Önskelista
1. Bättre och snabbare dator
2. Plasma TV
3.Iphone
4. Elgitarr med förstärkare

Till en början en rätt alldaglig önskelista för en tjugoåring.
Men efter de första punkterna hade han tydligen gjort en paus, tänkt till och blivit känslosam för att fortsätta med:
4. Vara drogfri
5. Klara mig utan gänget.
6. Bli tillsammans med Suss igen :)

Hon tog önskelistan i handen tänkte på deras sista jul tillsammans. Mindes lukten från de lackade julklapparna, de knäckta nötterna, de brända mandlarna och det dignande julbordet. Hur perfekt den hade blivit och hur operfekt det hade blivit därefter.
Tårarna faller från hennes kinder som dropparna rinner från stearinljuset i Disneys julprogram.

Inga kommentarer: