söndag 25 oktober 2009

25 oktober - Lön för mödan

Äntligen hade det vänt. Äntligen var det hans tur. Johan Sigurdsson. Vinnaren !! WOW.
I helgens V75 hade hans spikar gått in. Samtidigt hade han på lördagens Åbytrav varit ensam vinnare på V5an. Totalt hade han nog vunnit nästan
750 000 kronor. Han var rik. Han var miljonär !!. Nja inte riktigt, men det kändes så. Han kunde inte minnas när han varit lika lycklig förut.
Johan vs Världen, 1-0

På jobbet hade det också vänt. I fredags innan han gick hem hade han i utredningen det höll på med mot fastighetsmagnaten Maximilian Översjö hittat ett intressant dokument. Dokumentet låg ihop med andra avtal och insättningskvitton i en röd plast mapp. Handlingarna verkade inte vara något som egentligen hade med bokföringen att göra utan verkade snarare vara något som var instoppat i all hast och sedan blivit kvar. Han insåg att åklagaren och hans utredningschef skulle bli eld och lågor när han visade dem informationen på måndag morgon. Nu hade de herr. Översjö som i en liten ask.
Johan vs Världen, 2-0

Efter vinsten på Åby hade han och travpolarna åkt till Casinot. Han hade småspelat lite. Förlorat några tusen men det gjorde inget. Han hade tagit mod till sig och ringt Maja.
Hon hade varit på gott humör, så han bjöd ut henne på middag på kvällen. Det hade gått på Restaurang Ritz. Allt hade blivit perfekt. De hade pratat och roat sig. De kommit närmre varandra än på länge. Hon verkade ha någonting på gång och pratade nästan inte alls om Alexander.
Johan vs Världen 3-0.
Äntligen verkade allt vända för honom. Äntligen lön för all möda.

Medan han ligger där och känner söndags bakfyllan tynga sin hjässa, (Det blev nog några glas för mycket igår ändå. För en gångs skull känns det ljuvligt med bakfylla) Hör han att mobilen i kavajficka brummar. Tur att han satt den på tyst läge annars hade säkert Maja vaknat. Han reser sig långsamt från sängen för att inte störa henne. Håller sitt dunkande huvud i händerna i några minuter. Smyger sedan iväg till kavajen som hänger i hallen. Johan svarar inne på toaletten för att minska risken för att väcka Maja.
-ja, Det är Johan, säger han trött.
- Hallå Johan. Grattis till vinsten igår !!
En lång paus. Johan stelnar till. Hur kan han veta om vinsten ?
- Är du kvar ? Hör du vem det är ?, säger en basröst i örat på honom.
Johan blir iskall. Han känner igen rösten. Den rösten missar man aldrig.
Dragan! Han blir klarvaken på en mikrosekund. Klart han känner till allt som händer i stan. Hans stad.
- jo, ja, tack, jag vet vem du är, stammar han fram.
Han tittar sig i badrumsspegeln. Ingen vacker syn. Glädjen rann av honom.
- Bra, Jag behöver din hjälp. Jag har en bil som hämtar upp dig om 30 min. OK?
Hjälp ? Johan blir orolig och minns förra gången Dragan ville ha hjälp. Men man säger inte nej till Dragan.
- Visst, svarar han.
Johan vs Världen 3-4, på övertid.

2 kommentarer:

Drumalex sa...

Spännande,ser fram emot fortsättningen. Ett tips, jag försöker alltid korrekturläsa mina texter innan jag lägger ut dem för att undvika onödiga stavfel osv, kanske är jag petig men sådant tar bort fokus från innehållet en aning, och det är ju onödigt. Mycket bra i övrigt.

Anders sa...

Tack, Drum.
Jag vet att stavningen inte blir perfekt ibland. Lägger bara ner ca 15 min/dag.

Ibland hjälper det inte om jag korrekturläser. Man blir blind på sin egen text.

Kanske är jag inte tillräckligt bra i svenska, men förmodligen har jag bara bråttom ;)