lördag 21 maj 2011

Domedagsprofet

Nehej! Jorden gick inte under idag heller.
En av USA´s mest tongivande (eller högljudaste, menar de nog) domedagsprofet hade förespått att söndagen den 22 maj 2011 skulle bl jordens sista dag.
Jag tror det hade något att göra med att det var 7000 år sedan den bibliska syndafloden. Hur han nu räknat ut det. Hoppades väl bli en ny Noak.

Men tydligen inte. Inget har hänt hittills. Nu är dagen i och för sig inte slut än och någon exakt tidpunkt har inte meddelats. Vi kanske inte ska ropa hej...

Det här med Domedagsprofet, hur får man ett sådant jobb? Vilken utbildning går man? Finns det special universitet? Bibelskolan,kanske passar bäst.

Dessutom känns det som en riskfylld sysselsättning, i varje fall förtroendemässigt. Man har liksom bara en chans på sig. Har man till exempel förutspått att jorden skall gå under visst datum i eld och lava, och detta sedan inte sker som utlovat. Då blir det ju lite svårt att komma tillbaka med en ny tidpunkt. Förtroendet från omgivningen är nere på noll.
Skulle man sedan lyckas med att spika rätt datum för jordens undergång och mörkrets vinst över ljuset, så finns det ingen som lyssnar när man säger:
"Där ser ni. Jag hade rätt"

Inga kommentarer: