onsdag 7 juli 2010

Bagatell

Efter att ha voltat tre varv genom luften och gjort en djup fåra i den nysådda åkern ligger nu den prejade bilen på högkant. Med blodiga händer och med vindrutans glasflisor i ansiktet bedömer Carlos att avståndet bort till skogsbrynet är ca trettio steg.

Från vägkanten, femtio meter längre bort, känner han förföljarnas intresserade blickar, nyfikna för att se om han överlevt, oroliga för komma närmre ifall den läckande bensinen skulle explodera. Sannolikheten att hinna trettio steg till skogsbrynets skydd utan att bli penetrerad av 9 mm´s Valter PPK kulor är lika stor som att vinna på lotto.

På avstånd hörs en lastbil som långsamt kämpar sig uppför krönet. När Carlos antar att fordonet passerar i kurvan, just bakom de kostymklädda männen, slänger han sin ringande mobiltelefon så långt han förmår åt motsatt håll.

Zick-zackande med höga knän hinner Carlos sprinta halvvägs innan de första kulorna skvätter jord runt hans fötter. Samtidigt som kroppen landar i skogens låga buskvegetation känner han en ilande smärta i vaden. Carlos undersöker skottskadan och bedömer köttsåret som en bagatell och ålar vidare i skydd av gröna grenar och tjocka stammar.

6 kommentarer:

malix sa...

det var spänning det, snabb text som än är i rapid

Anitha Östlund Meijer sa...

Underbart scenval för dagens tema

HannaT sa...

Tror det bränner mer än ilar?
Effektivt skrivet.

Y sa...

Snyggt, rappt flyt i texten! Bravo.

Kalle Byx sa...

Bra flyt. Välskrivet.

Anonym sa...

wow, I'm the first canadian here :P